FAQ

Proč studovat v Sydney?

Sydney, jako největší velkoměsto v Austrálii, nabízí množství příležitostí pro studium různých oborů v různých / i jazykových / úrovních. Také je zde k dispozici většina nejlepších pracovních příležitostí. Sydney charakter velkoměsta s příjemnou mezinárodní atmosférou.

Jsou kvalifikace získané v Austrálii uznány v mé domovské zemi?

Ano, ale obecně to závisí na instituci ve vaší domovské zemi. Australské školycolleges nabízené na této webové stránce jsou plně akreditovány australskými vzdělávacími úřady a vycházeje z tohoto osvědčení, může být vámi získána kvalifikace uznána ve vaší domovské zemi.

Jsou k dispozici stipendia na univerzitách v Austrálii?

Ano. Ale kritéria pro získání stipendia jsou dost složité a omezené. Nejlepší je informovat se přímo na vzdělávací instituci, na níž se chystáte studovat.


Než začnu studium jazyka na škole, musím mít dobrou / nebo vůbec nějakou / úroveň angličtiny?

Ne. Dokonce nemusíte vůbec ovládat angličtinu - to je vlastně důvod, pro který přicházíte studovat do Austrálie. Všechny jazykové školy jsou přizpůsobeny na vyučování anglického jazyka již od úplně začátečnické úrovně.

Jaké jsou požadavky na úroveň angličtiny pro zahájení studia na college nebo univerzitěv Austrálii?

Obecně colleges vyžadují skóre testu IELTS 5,5 nebo TOEFL 540 bodů. Univerzity obvykle požadují skóre akademického IELTS testu 6,0 nebo více. Jakmile si vyberete svoji budoucí školu, budeme vám moci říct, jaké jsou požadavky na úroveň angličtiny, abyste mohli být přijat / á na tu kterou vzdělávací instituci.

Jak dlouho bude pro mne třeba studovat, abych získal / a potřebnou úroveň jazyka?

Odpověď na tuto otázku je velmi specifická a závisí na vaší momentální znalosti angličtiny,vašich studijních schopností, osobního předsevzetí a snažení. Úplný začátečník se může naučit jazyk do 6 měsíců / příp. více /. Ten, kdo již strávil jistý čas v anglicky mluvící zemi, bude potřebovat asi 3 měsíce / příp. více /. Pokud máte jakýkoliv mezinárodní jazykový certifikát nebo posouzení, můžeme vám pomoci uplatnit ho vzhledem k požadavkům australských vzdělávacích institucí. Kontaktujte nás, prosím, na info@g8m8.com.

Mohu studovat na australské škole dálkově nebo on-line prostřednictvím Internetu a e-mailu?

Ano, je to možné. Ale dálkové studium je velmi vzácné. Pokud požadujete bližší informace, kontaktujte nás prosím na info@g8m8.com.

Mají australské vzdělávací instituce sídla / pobočky i u nás?

Ano a ne. Některé australské univerzity jsou propojeny s univerzitami v jiných zemích. Nejlepší je prověřit si tuto skutečnost s danou univerzitou ve vaší zemi.

Akceptují australské colleges a univerzity kvalifikace a diplomy získané u nás?

Ano, akceptují. Závisí to na typu vašeho vzdělání a také zda a do jaké míry vámi vybraný studijní obor v Austrálii souvisí s tím, který máte vystudovaný v České Republice / na Slovensku. Na získání kreditů budete potřebovat transkript přeložený do angličtiny s detailním popisem každého předmětu. Vaše budoucí univerzita nebo college transkript posoudí a nabídne vám kredity.

Uskutečňuje se na australských univerzitách vědecká výzkumná činnost??

Ano. V celosvětovém měřítku, australské univerzity hrají významnou roli v realizaci vědeckého výzkumu.

Jsou v délce trvání kurzu zahrnuty i školní prázdniny?

V případě jazykových kurzů ne. Ano, pokud jde o odborné kurzy na colleges a studium na univerzitách.

Kdy, v jakých nástupních termínech můžu začít studium?

V případě jazykových kurzů je to obvykle každé pondělí v roce. Příprava na Cambridge zkoušky začíná 3-krát ročně. Nástup na odborné kurzy na colleges je většinou jednou do měsíce a na univerzity 2 nebo 3-krát ročně.

Mohu kombinovat studium jazyka v Austrálii s odborným studiem?

Ano, je to možné. Navíc, kombinace studia jazykabusiness/IT/turismu je ideální pro váš další postup v kariéře.

Je možné vyplatit pouze vstupní / nutnou / část školného za daný studijní program a získat vízum na delší dobu?

Ano, je to možné, pokud žádáte o dlouhodobý kurz /Advanced Diploma, Diploma, Bachelor nebo Master a pod./ Třeba být však opatrný při kombinování kurzů - platí zde jistá pravidla. Kontaktujte nás na info@g8m8.com.

Musím být studentem v ČR / SK abych mohl studovat v Austrálii?

Není to podmínka, můžete být zaměstnán, nezaměstnaný, živnostník, zaměstnavatel.

Existuje nějaké věkové omezení, co se týče žádání o vízum a samotného studia v Austrálii?

Ne. Můžete studovat jakýkoliv kurz, pokud vaše dosavadní vzdělání splňuje jeho vstupní požadavky. Např. ukončená střední škola ve vaší domovské zemi vám umožňuje postup na college nebo univerzitu. Můžete studovat ve věku 50 let, pokud se tak rozhodnete. Neexistuje žádná horní věková hranice.

Mohu studovat v Austrálii, když jsem už ženatý / vdaná?

Ano, můžete.

Mohu během studia v Austrálii pracovat?

Ano, pracovní povolení umožňuje studentům pracovat na částečný úvazek / 40 hodin za 2 týdny / během studia a na plný úvazek / neomezeně počtem hodin / během školních prázdnin a státních svátků / dny pracovního klidu /.

Měl / a bych si zakoupit letenku do Austrálie ještě před podáním žádosti o vízum?

Ne.

Měl / a bych si koupit zpáteční letenku?

Můžete si koupit zpáteční, jeden rok otevřenou letenku , pokud váš kurz trvá méně než rok. V případě, že váš kurz je delší než jeden rok, můžete si zakoupit jen jednosměrnou letenku.

Je možné / složité prodloužit si vízum v Austrálii? Měl / a bych požádat o pomoc imigračního agenta?

Možnosť prodloužit si vízum závisí na typu víza , které momentálně máte a o jaký typ se chystáte zažádat. Není třeba kontaktovatimigračního agenta v případě, že si chcete prodloužit jen studentské nebo turistická víza. Pokud je vaše vízová kategorie specifická, doporučujeme kontaktovat registrovaného agenta. V případě potřeby vám rádi poskytneme bližší informace a kontakt u našich partnerských imigračních agentů a právníků.

Musí být dokumenty, které je třeba doložit k žádosti o studentské vízum na příslušné australské zastupitelské úřady, přeložené do angličtiny?

Ne. Je všeobecně zažité, že potřebné dokumenty se dodávají zastupitelstvu ve vašem rodném jazyce.

Jak dlouho trvá proces získání studentského víza do Austrálie?

Australský konzulát té které země publikuje dobu posuzování žádostí. Zpracování žádostí o studentské víza v případě slovenského a slovenských žadatelů ve Vídni trvá od 6 do 12 týdnů. V úvahu musíte také vzít čas potřebný k vyřízení požadovaných dokumentů, proces zápisu na školu / popřípadě dokážeme tento proces uskutečnit do 24 hodin / a doba mezi jednotlivými vybavovacími kroky. Doporučujeme kontaktovat nás 5-6 měsíců předtím, než byste chtěli začít samotné studium v Austrálii.

Mohu si v Austrálii změnit turistické vízum na studentské?

Ano, je to možné, ovšem je třeba splnit určité podmínky následného studia pro zařazenído v

Kam dál?