Studentská víza do Austrálie

Pracovní povolení se studentským vízem

Největší výhoda studenstkých víz do Austrálie spočívá v tom, že studenti spolu s vízy získají i pracovní povolení. To jim umožňuje pracovat neomezeně během prázdnin a 40 hodin za dva týdny během studia.


Agentura G8M8 se zabývá exklusivně Austrálií a Novým Zélandem. Studentům pomáháme nejen s výběrem a výřízením studia, ale i se žádostí o studenská víza. Žádost o studenská víza podáváme online a do žádosti vkládáme kontaktní údaje naší agentury. Díky tomu jsme schopni komunikovat s imigračním úřadem ve jménu našich studentů, což našim klientům dává východu a míň starostí. Úzce spolupracujeme s imigračními agenty a právníky, kteří naše studenty zastupují a pomáhají řešit náročné imigrační a právnické případy.

6 faktů, které ti ušetří peníze a zajistí vysněný pobyt v Austrálii

  • Získáš pracovní povolení se studentskými vízy a garantujeme ti nabídku práce
  • G8M8 je registrovanou agenturou pro zastupování klientů pro vyřizování žádostí o studenská víza
  • S G8M8 získáváš 20+ let zkušeností s podáváním víz a vízové konzultace dostáváš ZDARMA
  • Studijně-pracovní víza běžně zařizujeme na 2 - 4 roky a školné platíš na splátky
  • O víza žádáme online, stačí že vyplníš náš krátký formulář v pohodlí a z domova

Tip odborníka

Simona G8M8 NitraStudijně - pracovní pobyt doporučujeme začít zařizovat 3-6 měsíců předem dohodnutím si osobního setkání. Tato časová rezerva je doporučená na vyřízení potřebných dokumentů. V některých případech jsme schopni zařídit pobyt i v průběhu jednoho měsíce, záleží na klientovi jak rychle nám dodá dokumenty. Simona, G8M8 Nitra

Studentská víza do Austrálie

Studentská víza se od 1.7.2016 dělí jen na 2 (namísto původních 8) podkategorií víz: 500 (studentská víza) a 590 (guardian víza). Každá země je zařezená do tzv. rizikové úrovně od 1 do 3. Každá vzdělávací instituce v Austrálii je také zařezená do rizikové úrovně 1 až 3. Kombinací rizikové úrovně země a školy, na kterou se student hlásí je žádost o studentská víza buď "streamlined", tj zrychlená a nebo "regular", tj běžná. Seznam dokumentů potřebných pro žádost o oba typy víz najdeš zde. Seznam rizikových skupin zemí a škol není veřejně dostupný. Žadatelé o víza si mohou zkontolovat o jaký typ (streamlined nebo regular) víz budou žádat, zadáním země původu a vzdělávací instituce na webu imigračního úřadu

 

Budou mi víza udělena? | Zastoupí mě agentura?

  • Při krátkodobém kurzu, tj. kratší než 3 měsíce, budeš potřebovat turistická víza.
  • Při kurzu delším než 3 měsíce budeš potřebovat studentská víza.

Svým klientům při vyřizování žádostí o vízum poskytujeme BEZPLATNÝ konzultační servis od roku 1994. Každá žádost je pečlivě zkontrolována, včetně všech přiložených dokumentů, pak podána online na stránkách imigračního úřadu. Do žádosti o víza zadáváme naše kontaktní údaje, abychom mohli s imigačním úřadem komunikovat tvojím jménem, tak aby nedošlo ke zdržení při vyřizování víz. Imigrační úřad má v plánu zpracovat až 75% žádostí maximálně do jednoho měsíce. Ve vyřizováním víz máme téměř 100% úspěšnost při velkém objemu žádostí. Pokud ti víza náhodou neudělí, dostaneš všechny peníze za školné a pojištění zpět s výjimkou nízkých storno poplatků. Za podání a vybavení studentských víz neúčtujeme ŽÁDNÉ POPLATKY.

Mohu žádat o studentské víza i pokud se nacházím v zahraničí? Mimo SR/ČR?

Ano, můžeš. Vzhledem k tomu, že se žádost o víza podává online, nezáleží kde se v době podání žádosti nacházíš. Žádost o víza se podává přes internet a dokumenty se přikládají k žádosti. Je možné, že si imigrační úřad vyžádá další dokumenty, proto radíme podávat žádost s přestihem, protože získání některých dokumentů z Čech/Slovenska může být zdlouhavé, jestliže se nacházíš v zahraničí. Obyvatelé SR a ČR patří medzi tzv. low risk countries - proto nemusí podstoupit zdravotní prohlídku. Doporučujeme podívat se na stránky imigračního úřadu v jaké skupině se nachází země, v které momentálně žiješ, protože imigračný úřad si může s vysokou pravděpodobností vyžádat zdravotní prohlídku pokud jde o medium nebo high risk country.

Tip odborníka

Katarina G8M8 Blanska BystricaLetenku doporučujeme kupovat až po udělení studijně-pracovních víz, ne předem. Katarina, G8M8 Banska Bystrica

Může se mou do Austrálie cestovat manžel/ka, druh/družka nebo děti?

V případě, že jsi ženatý / vdaná nebo v dlouhodobém vztahu, může tvůj partner požádat o tzv. student dependant visa. Jsou výhodné v případě, pokud jeden z partnerů jde studovat a druhý (respektive děti) ho doprovází. Závislý partner (dependant) má nárok na maximálně 13 týdnů studia. Jestliže do Austrálie cestuje školou povinné dítě, pak má povinnost školní docházky i v Austrálii. Oba partneři získávají pracovní povolení na 40 hodin na dva týdny po celou délku víz s výjimkou studujícího partnera (hlavního žadatele), který může pracovat neomezeně během prázdnin. Závislý partner (dependant) tuto možnost nemá.

 

Podmínky studentských víz

Studentská víza jsou udělována vždy s určitými podmínkami - tzv. visa conditions. Můžeš si zkontrolovat jaké podmínky mají tvoje víza:

  • 8101 - nesmíš pracovat
  • 8104 - pro členy rodiny studenta - povolených 40 hodin práce / 14 dní. Pokud student začal studium Masters nebo PhD, může člen rodiny pracovat bez omezení
  • 8105 - student může pracovat 40 hodín / 14 dní. V době prázdnin je povolené pracovat bez omezení. Pokud student studuje Masters by research alebo PhD, může také pracovat bez omezení
  • 8201 - nesmíš studovat více jako 13 týdnů
  • 8202 - musíš splňovat požadavky na studium, tj mít uspokojivý prospěch a/nebo docházku
  • 8203 - nesmíš změnit studijní kurz bez předcházejícího souhlasu Department of Immigration
  • 8303 - nesmíš se účastnit aktivit, které by mohli způsobit nepokoje (např. demonstrace)
  • 8501 - musíš mít zdravotní pojištení
  • 8516 - musíš stále spňévat kritéria, na základe kterých ti byla udělená studentská víza
  • 8517 - děti ve školním věku musí plnit povinnou školní docházku
  • 8522, 8523 - pro členy rodiny studenta - nesmíš opustit Austrálii později než student
  • 8533 - musíš informovat svoju školu o změne tvojí adresy do 7 dní po přestěhovaní. Pokud změníš školu, musíš o této změně informovať svoji předchádející školu do 7 dní
  • 8534, 8535 - máš velmi obmezený okruh víz, o které můžeš žádat, pokud jsi v Austrálii

Zdroj: www.border.gov.au

Platné k 1.1.2017 

 

Mohlo by tě zajímat

Kam dál?