Austrálie - Rozdíly mezi Work and holiday a studentským vízem

Austrálie - Rozdíly mezi Work and holiday a studentským vízem

G8M8 Great Mate přináší světlo do problematiky Work and Holiday vs studentská víza. V tabulce vysvětlujeme hlavní rozdíly, výhody a nevýhody víz. 

 

 

WH Viza

Studentská víza

Věkové omezení

18 - 30 let

Bez omezení

Znalost angličitiny

IELTS 4.5 overall 

nebo ekvivalent

není je potřebná (jen na odborné/univerzitní kurzy je potřebná určitá znalost angličtiny)

Daňové zatížení


15% při výdělku do $37 000

32,5 % při výdělku $37 001 – $87 000

37% při výdělku $87 001 – $180 000

45% při výdělku nad $180 000

0% při výdělku do $18 200

19% při výdělku $18 200 - $35 000 

Délka víz

1 rok

Délka víz udávaná délkou studia. 4měs. - 5+ let

Možnost studia v Austrálii

Dobrovolné, maximálně 4 měsíce

Studium je povinné počas Studentských víz

Možnost prodloužení víz

Ano, za splnění podmínek:

Práce minimálně 3 měsíce (88 kalendárních dnů) v severní časti Austrálie v oblasti: zemědělství, práce na farmě, turismus a gastronomie

Ano, studenti si běžne prodlužují studentská v Austrálii

Možnost žádosti o jiné víza po vypršení víz

Omezení, držitelé WH víz si někdy  žádají457 sponsorship víza

turistické, 485 - post study a post graduate457 víza - za předpokladu že žadatel splní podmínky o tyto víza

Možnost zahrnout rodinu do víz (vzít s sebou)

Ne

Ano, partner a děti studenta mohou získat “student dependant viza” a přicestovat také

Pracovní povolení

MAX 6 měsíců u jednoho zaměstnavatela

(neomezený počet hodin)

neomezeně během prázdnin

40 hodin/2 týdny během studia
Délka zaměstnání u jednoho zaměstnavatele je neomezená

Požadavky na minimální dosáhnuté vzdělání

Ano ukončené min. 2 roky Bc. studia nebo ukončena terciární kvalifikace (Diploma, Advanced Diploma)

Ne, jen univerzity a některé odborné školy

 
Buď v obraze a nezmeškej novinky o implementaci Work and Holiday víz pro Česko. Vyplň online formulář a budeme tě informovat o všech novinkách.
 

Kam dál?