Prodlužování pobytu v Austrálii

Když už jsi v Austrálii, máš platná studentská víza. Můžeš si je za určitých podmínek prodloužit. Při prodlužování máš 3 možnosti

Postup při prodlužování víz se neustále mění. Následující návod ti poskytne obecné informace, které budeš při procesu vyřizování potřebovat. Detailní informace a zlevněné ceny školného ti exkluzivně a bezplatně poskytneme v G8M8 Great Mate.

Tip odborníka

Nikola, G8M8 SydneyZměnit školu si můžeš po dostudování prvního půl roku "principálního kurzu", což je obvykle první pololetí odborné školy. Když chceš změnit školu, přijď přibližně v 4.-5. měsíci prvního semestru. Služby spojené se změnou školy jsou v G8M8 ZDARMA. Nikola, G8M8 Sydney

6 důležitých věcí, které ti usnadní prodlužování studentských víz

  • zkontroluj si datum vypršení víz a požádej o prodloužení před tímto datem
  • pokud máš dostudovaný např.. Diploma of Management a chceš si prodloužit víza na další studium, musíš studovat buď jiný obor na úrovni Diploma, nebo navazující kurz Bachelor of Management
  • 99% studentů, kteří si u nás prodlužují studentská víza, nejsou vyzváni, aby dokládali finanční krytí
  • žádost o prodloužení víza se podává přes internet, v agentuře G8M8 ti s ní pomůžeme
  • studentská víza si můžeš prodloužit několikrát (máme studenty, kteří tak učinili více než 3x)
  • s G8M8 Great Mate si můžeš prodloužit víza, i když jsi dosud nebyl našim studentem - stačí přijít do agentury na bezplatnou konzultaci a my tě budeme informovat o tvých možnostech

Prodlouží mi vůbec víza? Kontaktuj nás

Nemusíš se bát. S prodlužováním víz naši studenti nemají problém. Pokud jsi dodržoval podmínky studentských víz dosud, tj. docházka, akademický "progress" a splníš podmínky prodloužení, neměl bys mít s prodloužením žádné problémy. Nezapomeň, že pokud studuješ ve stejném oboru, budeš se muset přihlásit na vyšší level, pokud měníš obor, můžeš studovat na stejné úrovni (např. z Diploma of Management na Diploma of IT).

Co když mi nestihnou udělit nové víza předtím, než mi vyprší staré?

Důležitým faktem je, že jsi o víza již požádal. Pokud ti vyprší platnost víz a stále ti neudělili nové, nastupuješ na tzv. bridging víza až do chvíle, dokud ti nevydají další studentské. Platí pro tebe stejné podmínky jako pro víza, o které jsi požádal. Pokračuješ, jako kdyby jsi byl na studentských vízech, tj. musíš nastoupit na školu, na kterou jsi zapsán. Během doby trvání bridging víz však nesmíš opustit zemi.

Tip odborníka

Gabriela G8M8 SydneyVíza si můžeš prodloužit i ze studentských na turistické. O možnostech, postupu a podmínkách se přijď informovat k nám do studentského centra. Gabriela, G8M8 Sydney

Mohu si prodloužit víza z turistických na studentské?

Můžeš, za určitých podmínek. O hodnotících kategoriích jsme již psali v sekci studentská víza. Pokud plánuješ přejít z turistických víz na studentská, aniž bys opustil zemi, můžeš tak učinit v případě, že žádáš o vízovou podkategorii 1. To znamená, že s pasem ČR můžeš studovat angličtinu nebo univerzitu, s pasem SR pak můžeš jít na univerzitu. Pokud máš slovenský pas a žádáš o vízovou kategorii 2 (odborné školy nebo jazykový kurz), je třeba vycestovat ze země a žádat o víza "offshore". Takové případy řešíme v agentuře běžně. Ještě v Sydney tě přihlásíme na školu, vyplníme s tebou žádost o víza a zkontrolujeme všechny dokumenty. Téměř všichni studenti pak odletí na Nový Zéland, kde si na australské ambasádě zažádají o víza.

Kolik mě to bude stát?

Při prodlužování víz je třeba počítat s následujícími výdaji:

  • uhrazení studia (stačí 3 - měsíční splátka), více informací o nákladech na studium najdeš zde
  • povinné studentské zdravotní pojištění na celou dobu studia (AU$ 41,50/měsíc)
  • poplatek za prodloužení studentských víz AU$560 (možno uhradit v hotovosti v kanceláři G8M8)
  • imigrační úřad si může vyžádat doklad o finančním krytí, jejíž výšku s tebou vypočítáme v agentuře při bezplatné a nezávazné konzultaci

Velkou výhodou je, že v případě nedostatku financí na zaplacení 6-ti měsíců na odborné škole, stačí uhradit 3-měsíční splátku.

Postup vyřízení | Co potřebuji Kontaktuj nás

Celý proces vyřizování je mnohem kratší než prvotní žádost a je požadovaný i menší počet dokumentů. Prvním krokem je výběr a platba školy. Při prodlužování stačí uhradit 3-měsíční splátku (přesto doporučujeme zaplatit 6 měsíců). Pokud však chceš studovat jazyk, je třeba uhradit celé studium angličtiny. Některé jazykové školy nabízejí splátkový systém. Po uhrazení poplatku škola vydá CoE formulář (Confirmation of Enrolment), který je nezbytný, spolu s pasem a poplatkem AU $560, k žádosti o studentská víza. Jsou dva způsoby, jak podat žádost o prodloužení víza - přes internet nebo vyplněním formuláře 157A (ke stažení zde). Vzhledem k tomu, že většina žadatelů využívá internet, zaměří se tento článek na internetový způsob prodloužení víz.

Tip odborníka

Peter G8M8 SydneyJe důležité dodržet základní termíny při prodlužování víz. Do 28 dnů od ukončení školy podat žádost o prodloužení víz a do 56 dnů nastoupit na novou školu. Peter, G8M8 Sydney

Jak probíhá samotná žádost?

O studentské vízum s tebou požádáme online > Renewing your student visa, kde vyplníš své údaje. Poplatek je třeba zaplatit kreditní kartou VISA, MASTER, AMEX, atd.. G8M8 poskytuje BEZPLATNOU službu využití kreditní karty za předpokladu zapsání se na školu v G8M8 - stačí přinést hotovost AU$560. Potvrzení o platbě, případně celou přihlášku, si vytiskni kvůli referenčnímu číslu TRN, které budeš potřebovat v budoucnu na komunikaci s DIAC. Doklad o zaplacení zdravotního pojištění přikládáme hned, imigrační úřad si může vyžádat doklad o finančním krytí během tvého pobytu v Austrálii. Všechny dokumenty musí být přeloženy do angličtiny. Můžeš dodat originály nebo kopie ověřené notářem. Pomoc s prodlužováním pobytu, například s výpočtem potřebného finančního krytí, nebo s výběrem z množství škol, ti poskytne naše agentura:

G8M8 Great Mate Pty Ltd, Suite 401, Level 4, Fayworth House, 379 - 383 Pitt Street, Sydney, Telefon: 9212 7200, info@g8m8.com

Great Mate si za své služby neúčtuje žádné poplatky navíc. Zaplatíš pouze částku, kterou by si platil přímo škole nebo ještě méně a servis získáš ZDARMA.

Potřebuješ si prodloužit víza? Kontaktuj nás a rádi Ti pomůžeme.

Kontaktuj nás

Mohlo by tě zajímat

Kam dál?