Work and Holiday Visa - 462

Work and Holiday Visa 462 jsou určené pro mladé lidi ve věku 18-30 let, kteří mají zájem pracovat a cestovat po Austrálii. Víza se udělují na 12 měsíců a jsou určené na podporu kulturní výměny mezi Austrálií a spolupracujícími zeměmi. O 462 mohou žádat obyvatelé těchto krajin: Argentína, Bagladéš, Čile, Indonésie, Malajsie, Polsko, Portugalsko, Španělsko, Thajsko, Turecko, Slovensko, USA a Uruguaj. Dvojstranná dohoda mezi Slovenskem a Austrálií byla podepsaná 27.května 2015. 


Jaké podmínky musím splnit pro W&H víza? 

Pro žádost o W&H víza musíš mít:

  • minimálně 18 a maximálně 30 rokov
  • dostatek finančních prostředků (AUD 5,000) 
  • dostatek finančních prostředků na zaplacení letenky do domovské země
  • splněnou podmínku minimálního dosáhnutého vzdělání (podrobnosti se projednávají na politcké úrovni mezi Austrálií a Slovenskem a budou známe velmi brzo)
  • dostatečnou angličtinu (dokladá se certifikátem)
  • doporučující dopis od vládní instituce v dané (podrobnosti se projednávají na vládní úrovni mezi Austrálií a Slovenskem budou známé velmi brzo)

 

Co mi umožnují W&H víza do Austrálie? 

Jako držitel 462 W&H víz budeš moci:

  • cestovat a pracovat v Austrálii po dobu 12 měsíců
  • pracovat u jednoho zaměstnávatele pod dobu maximálne 6 měsíců
  • studovat po dobu maximálně 4 měsíců (17 týdnů)
 

Co by jsi měl vědět předtím, než požádám o W&H víza do Austrálie?

  • na W&H víza je limit 200 vydaných víz pro Slovensko na rok 
  • o W&H víza se (kromě USA) nedá žádat online. Žádosti se posílají poštou na Australian Immigration Office v Berlíně. 
  • držitelé W&H víz mají vysoké daňové zatížení. Platí 32,5% daň z výdělku $37 001 do $87 000 (držitelé studenstkých víz delších než 6 měsíců neplatí daň z prvních $18 200 které vydělají)
 

Jaké jsou moje možnosti v Austrálii po skončení W&H víz?

Držitelé 462 W&H víz si mohou víza prodloužit pouze jednou. Podmínkou pro prodloužení víz je odpracování minimálně 3 měsíců na farmě, v zemědělství, turismu nebo pohostinství na severu Austrálie před podáním druhé žádosti. Maximální délka víz 462 W&H je 24 měsíců. Po vypršení 24 měsíců není možné žádat o další 462 W&H víza. O jiná víza v Austrálii lze žádat pouze v  případě, že na současných vízech není uvedeno "No Further Stay" (studentská, turistická...)
 

Jak se ujistím, že nepromeškám žádné novinky o W&H vízach do Austrálie?

G8M8 Great Mate agentura bude podrobně sledovat implementaci a zavedení W&H víz do platnosti. Vyplň krátký formulář a buď vždy informovaný o důležitých novinkách a aktuálním pokroku.

 

Co když neslpňuji podmínky pro udělení 462 W&H víz? Jaké jsou moje možnosti?

Zájemci o Austrálii mají možnost žádat o jiné typy víz: studentské nebo turistickéKontaktuj nás pro víc informácí.  
 
Zpracované podle: www.border.gov.au 

Kam dál?