Work and Holiday Visa - 462

Work and Holiday Visa 462 jsou určené pro mladé lidi ve věku 18-30 let, kteří mají zájem pracovat a cestovat po Austrálii. Víza se udělují na 12 měsíců a jsou určené na podporu kulturní výměny mezi Austrálií a spolupracujícími zeměmi. O 462 mohou žádat obyvatelé těchto krajin: Argentína, Bagladéš, Čile, Indonésie, Malajsie, Polsko, Portugalsko, Španělsko, Thajsko, Turecko, Slovensko, USA a Uruguaj. Od 1.3.2018 mají tuto možnost i občané České Republiky

 

Jaké podmínky musím splnit pro W&H víza? 

Pro žádost o W&H víza musíš mít:

  • minimálně 18 a maximálně 30 rokov
  • dostatek finančních prostředků (AUD 5,000) 
  • dostatek finančních prostředků na zaplacení letenky do domovské země
  • splněnou podmínku minimálního dosáhnutého vzdělání - úspěšně dokončil alespoň dva roky terciárního vzdělávání
  • dostatečnou angličtinu (dokladá se certifikátem)
  • má doporučující dopis vydaný institucí, která poskytla vzdělání 

 

Co mi umožnují W&H víza do Austrálie? 

Jako držitel 462 W&H víz budeš moci:

  • cestovat a pracovat v Austrálii po dobu 12 měsíců
  • pracovat u jednoho zaměstnávatele pod dobu maximálne 6 měsíců
  • studovat po dobu maximálně 4 měsíců (17 týdnů)
 

Co by jsi měl vědět předtím, než požádám o W&H víza do Austrálie?

  • na W&H víza je limit 500 vydaných víz pro Česko na rok 
      • O W&H víza nelze žádat online. Žádosti se posílají poštou přímo na ambasádu do Berlína. Ambasádny poplatek pro získání víz je $ 440 AUD.
        Platí se přímo patební kartou ze které si imigrační strhne poplatek sám.
      • Držitelé W&H víz mají vyšší daňové zatížení. Platí 15% daň do výdělku $ 37 000, 32,5% daň od výdělku $ 37 001 do $ 87 000, 37% daň při výdělku od $ 87 000 do $ 180 000 a při výdělku od $ 180 000 je daňové zaťažanie 45% (držitelé studentské víz delších 6 měsíců neplatí daň z prvních $ 18 200 které vydělají)
  •  

Jaké jsou moje možnosti v Austrálii po skončení W&H víz?

Držitelé 462 W&H víz si mohou víza prodloužit pouze jednou. Podmínkou pro prodloužení víz je odpracování minimálně 3 měsíců na farmě, v zemědělství, turismu nebo pohostinství na severu Austrálie před podáním druhé žádosti. Maximální délka víz 462 W&H je 24 měsíců. Po vypršení 24 měsíců není možné žádat o další 462 W&H víza. O jiná víza v Austrálii lze žádat pouze v  případě, že na současných vízech není uvedeno "No Further Stay" (studentská, turistická...)
 

Jak se ujistím, že nepromeškám žádné novinky o W&H vízach do Austrálie?

G8M8 Great Mate agentura bude podrobně sledovat implementaci a zavedení W&H víz do platnosti. Vyplň krátký formulář a buď vždy informovaný o důležitých novinkách a aktuálním pokroku.

 

Co když neslpňuji podmínky pro udělení 462 W&H víz? Jaké jsou moje možnosti?

Zájemci o Austrálii mají možnost žádat o jiné typy víz: studentské nebo turistickéKontaktuj nás pro víc informácí.  
 
Zpracované podle:  http://www.homeaffairs.gov.au/ a www.mzv.cz 
 
 
 
 
 
489/5000
 
o W & H víza nelze žádat online. Žádosti se posílají poštou přímo na ambasádu doBerlína. Ambasádny poplatek pro získání víz je $ 440 AUD. Platí se přímo patobnoukartou.
držitelé W & H víz mají vyšší daňové zatížení. Platí 15% daň do výdělku $ 37 000,32,5% daň od výdělku $ 37 001 do $ 87 000, 37% daň při výdělku od $ 87 000 do $180 000 a při výdělku od $ 180 000 je daňové zaťažanie 45% (držitelé studentské vízdelších 6 měsíců neplatí daň z prvních $ 18 200 které vydělají)

Kam dál?