Turistická víza do Austrálie - 600, 651

Turistická víza pro krátkodobé studium v Austrálii

Při návštěvě Austrálie na turistická víza doporučujeme zapsat se na krátkodobý intenzivní jazykový kurz. Lépe poznáš Austrálii, poznáš více lidí a možná najdeš společníky na cestování.

8 věcí, které bys měl vědět o turistických vízech do Austrálie

  • k dispozi jsou 2 typy turistických víz - podkategorie 651 (roční se vstupem na 3 měsíce) podkategorie 600 (i na dlouhodobější vstup)
  • G8M8 levně a rychle vyřizuje turistické víza přes online systém za poplatek 800 CZK
  • z turistických víz na studentská se dá přejít jen za určitých podmínek (např.občané ČR mohou bez opuštění země žádat z turistických o studentská víza jen při použití simplified student visa framework a nebo univerzitě)
  • platnost turistických víz kategorie 651 je 1 rok na maximální dobu pobytu 3 měsíce. V tom jednom roku můžete vstoupit do Austrálie několikrát, vždy maximálně na 3 měsíce. Turistické víza 600 umožní i jednorázový pobyt delší jako 3 měsíce, maximálně však 1 rok.
  • rodiče australských permanent rezidentů a nebo australskych občůov dostávají turistické víza 600 na delší období:
  • - až 5 roků pro rodiče, kteří mají podanou žádost o víza 103 Parent a jejich žádost byla předběžně posouzená a čeká na rozhodnutí
    - až 3 roky pro rodiče, kteří už v minulosti v Austrálii byli a dodrželi podmínky přredchádzejících víz
    - až 18 měsíců pro rodiče, kteří v Austrálii nikdy nebyli
    - tyto speciální víza pro rodiče neumožňují zůstat v Austrálii deleji než 12 měsíců v jakémkoli 18-měsíčním období
  • o víza je možné žádat přes internet
  • víza ti budou udělena elektronicky-nebudeš mít nálepku pase,přijde ti e-mail s číslem Visa Grant Number, kterým se prezentuješ na letišti
  • turistická víza ti nedovolují pracovat v Austrálii

Tip odborníka

Lenka G8M8 PrahaNa turistická víza můžeš cestovat a krátkodobě studovat. Avšak nemáš pracovní povolení. Lenka, G8M8 Praha

Je žádost o turistická víza složitá?

O turistická víza ze Slovenska a Čech se žádá elektronicky přes internet. Kontaktuj nás pro více informací. Pokud se nacházíš v Austrálii, např. na studentských vízech a chceš si prodloužit pobyt na pár mesicu a cestovat, o víza žádáš jiným spůsobem. Více informací najdeš zde. Pokud se rozhodneš o využití služeb G8M8, stačí vyplnit krátký online formulář, který Ti zašle zástupce G8M8 Great Mate a uhradit poplatek. V malém počtu případů si imigrační úřad může vyžádat dodání dokumentů (bankovní výpis, zvací dopis).

Který druh turistických víz je pro mě vhodnější?

Turistická víza podkategorie 651 se obyčejně udělují na 1 rok po dobu kterého může turista vstoupit do země a ode dne vstupu vždy zůstat nejdéle 3 měsíce. Za tato víza se neplatí žádný poplatek. Turistická víza podkategorie 600 se rozdělují na další 4 proudy:

  • Turistický: pro žadatele cestující do Austrálie za účelem turistiky, cestování nebo návštevy přátel a známých
  • Business: pre podnikatele cestující do Austrálie za účelem vyjednávání nebo návštěvy konference
  • Sponzorování rodinou: na tato víza potřebuješ rodinného příslušníka v Austráli, který Tě bude sponzorovat - imigrační úřad od něj může vyžadovat prokázání finančních prostředků.
  • Víza pre organizované skupiny z Čínskej republiky

Mohu z turistických víz požádat o studentské?

Ano, ale jen za určitých podmínek. Pokud si občan ČR a v Austrálii jsi na turistických vízech, můžeš žádat o studentská víza, aniž jsi opustil zemi jen v případě, že se hlásíš ke studiu na jazykové škole nebo na univerzitě. Pokud chceš studovat na odborné škole, je třeba opustit zemi a o víza žádat mimo Austrálii. Takové případy běžně řešíme. Našim klientům připravíme všechny potřebné dokumenty a přihlášku ve studentském centru v Sydney a klienti pak odletí většinou na Nový Zéland, kde podají již kompletní a hotovou žádost.

Tip odborníka

Katarina G8M8 Blanska BystricaO turistická víza mimo Austrálii se žádá zdarma a neplatí se žádný vízový poplatek. Pokud už jsi v Austrálii byl (např. na studentských vízech), o víza žádáš online za poplatek AU$ 335. Katarína, G8M8 Banská Bystrica

Na jakou dobu mi bude turistické vízum uděleno?

Turistická víza se obvykle udělují na 1 rok, během kterého můžeš do Austrálie přiletět a zůstat ode dne příletu nepřetržitě 3 měsíce. Pokud ti budou uděleny tzv."mutiple entry visa", můžeš během roku odcestovat mimo Austrálii a znovu se vrátit (až na dobu 3 měsíců). Z vlastních zkušeností však víme, že při 3 + opakovaném vstupu do Austrálie to začíná být pro imigračního úředníka podezřelé.

V případě zájmu o turistická víza nás kontaktujte na turistickaviza@g8m8.com. Obratem Ti pošleme fomulář na turistická víza přelozený do češtiny. Doba vyřízení víz je obvykle 1-7 dní.

Mohlo by tě zajímat Kontaktuj nás

Kam dál?