Temporary Graduate viza - 485

Temporary Graduate víza - 485 jsou dočasná víza pro zahraniční studenty, kteří skončili studium v Austrálii, ale nesplňují požadavek na trvalé vízum. Toto vízum poskytuje šanci získat pracovní zkušenosti, absolvovat profesionální praxi, nebo si vylepšit dovednosti v anglickém jazyce před tím, než se stanete oprávněným na trvalé vízum. O toto vízum se dá žádat v jedné z dvou možností.

Graduate Work Stream - tyto víza jsou určené pro studenty, kteří ukončili dvouroční studium v Austrálii a jejich studium je kvalifikuje na jedno z povolaní v MLTSSL liste. Víza se udělují na 18 měsíců.

Post-Study Work Stream - je pro mezinárodní studenty, kteří požádali a dostali první studenstká víza po 5. listopadu 2011 a v Austrálii ukončí bakalářské, magisterské nebo doktorantské studium. Víza se udělují na 2 - 4 roky

8 podmínek pro získání 485 víz v Austrálii

  • Potencionální žadatel musí:
  • mít věk do 50 roků ke dni podání přihlášky
  • žádat o toto vízum se může jen v Austrálii
  • mít "eligible" vízum*
  • splnit australské studijní požadavky (ASR)
  • splnit "stream specific" požadavky (graduate work alebo post-study)
  • splnit bezúhonnost a zdravotní kritéria
  • mít adekvátní zdravotní pojištění
  • nesmí mít vízum 476 nebo 485 jako primární držitel
  • mohou zahrnovat rodinné príslušníky

 

* Eligible víza musí byt už držitelem studentských víz, jiné jako "Foreign Affairs student" nebo "Defence student", nebo rodinný príslušník na studentských vízách. Za určitých okolností může žadatel mít další "Substantive" vízum, "Bridging" vízum.

Austalské studijní požadavky jsou splněné pokud uchazeč absolvoval aspoň 1, nebo víc stupňů, diplomů, nebo obchodní kvalifikaci udělenou australskou vzdělávací institucí jako výsledek kurzů:

  • které jsou registrované,
  • které byly ukončené za posledních 16 mesíců,
  • které byly ukončené v celkové délce studia aspoň 2 akademické roky,
  • pro které se všechny instrukce vykonali v angličtině,
  • jayzkové požadavky, které musí být splněny v průběhu posledních 6 měsíců.
    Austrálské jazykové požadavky:

 

Specifické požadavky na Post-Study Work Stream

  • Bachelor Degree,
  • Bachelor (honours) Degree,
  • Masters by Coursework Degree,
  • Masters by Research Degree,
  • Masters (Extended) Degree a/alebo,
  • Doctoral Degree.

 

Specifické požadavky na Graduate Work Stream

Žadatel si musí najít kvalifikované zaměstnání v MLTSSL liste. Kvalifikace používaná na splnění australských požadavků na studium úzce souvisí se získaným kvalifikovaným povoláním. Žadatel musí získat pozitivní hodnocení zručnosti (skills assesement) pro kvalifikované povolání.

 

Ceny a délky viz

Stream

Application Fee

Visa Period

Post-study

$1,500

2-4 years*

Graduate Work

$1,500

18 months


* Platnost Post-Study Work Stream:

  • Bachelor - 2 roky
  • Bachelor with Honours - 2 roky
  • Masters by Coursework - 2 roky
  • Masters (extended) - 2 roky
  • Masters by Research - 3 roky
  • Doctorate - 4 roky

 

Měl bych využít služby imigračného agenta?

Doporučujeme využít služby imigračného agenta v případě žádosti o "Skilled Migration". G8M8 Great Mate externě zaměstnává imigrační agenty a právníky. Zájemci o imigraci a jiné migrační poradenství získají první konzultaci ZDARMA po registraci v G8M8 Great Mate.

 

Platné k 6.8.2017

Kam dál?