Temporary Graduate viza - 485

Temporary Graduate víza - 485 jsou dočasná víza pro zahraniční studenty, kteří skončili studium v Austrálii, ale nesplňují požadavek na trvalé vízum. Toto vízum poskytuje šanci získat pracovní zkušenosti, absolvovat profesionální praxi, nebo si vylepšit dovednosti v anglickém jazyce a může pomoci k získání trvalého víza. O toto vízum se dá žádat v jedné ze dvou následujících kategorií.

Graduate Work Stream - tyto víza jsou určené pro studenty, kteří ukončili dvouroční studium v Austrálii a jejich studium je relevantní k povolání na MLTSSL liste. Víza se udělují na 18 měsíců.

Post-Study Work Stream - je pro mezinárodní studenty, kteří požádali a dostali první studenstká víza po 5. listopadu 2011 a v Austrálii ukončí bakalářské, magisterské nebo doktorantské studium. Víza se udělují na 2 - 4 roky

10 podmínek pro získání 485 víz v Austrálii

  • Potencionální žadatel musí:
  • mít požadovanou úroven angličtiny
  • ukončit studium v posledních 6 měsících
  • mít věk do 50 roků ke dni podání žádosti
  • žádat o toto vízum se může jen v Austrálii
  • mít "eligible" vízum*
  • splnit australské studijní požadavky (ASR)
  • splnit "stream specific" požadavky (graduate work anebo post-study)
  • splnit bezúhonnost a zdravotní kritéria
  • mít adekvátní zdravotní pojištění
  • nesměl nikdy mít vízum 476 nebo 485 jako hlavní žadatel
  • může zahrnout rodinné příslušníky

 

* Eligible víza musí byt držitelem studentských víz, jiných než "Foreign Affairs student" nebo "Defence student", nebo rodinný príslušník na studentských vízách. Za určitých okolností může žadatel mít "Substantive" vízum, nebo "Bridging" vízum.

Austalské studijní požadavky (ASR) jsou splněné pokud uchazeč úspěšně absolvoval aspoň 1 nebo víc kurzů studia na úrovni specifikovaného univeryitního studia, diploma, nebo výučního oboru v Austrálii. Kurzy studia musí být:

  • registrované CRICOS,
  • studované alespoň 16 měsíců,
  • v celkové délce studia alespon 2 akademické roky,
  • studované v anglickém jazyce,
  • studovány při držení víz, na kterých je možné studovat.

  • ASR musí být splněnz v posledních 6 měsících před podáním žádosti o víza. 

  • Požadovaná úroveň anglického jazyka:

 

Specifické požadavky na Post-Study Work Stream

Hlavní žadatel musel žádat o své privní studentské víya po 5. listopadu 2011.
ASR je splnľn jako studium na úrovni AQF 7 a výse vedoucí k získání:

 

  • Bachelor Degree,
  • Bachelor (honours) Degree,
  • Masters by Coursework Degree,
  • Masters by Research Degree,
  • Masters (Extended) Degree a/alebo,
  • Doctoral Degree.

 

Specifické požadavky na Graduate Work Stream

Žadatel si musí najít nominovat zaměstnání v MLTSSL liste. Získaná kvalifikace splňující ASR úzce souvisí s nominovaným povoláním. Žadatel musí získat pozitivní skills assesment pro nominované povolání. 

 

Poplatek za žádost o víza a délka uděleného víza

Stream

Application Fee

Visa Period

Post-study

$1,535

2-4 years*

Graduate Work

$1,535

18 months


* Platnost Post-Study Work Stream:

  • Bachelor - 2 roky
  • Bachelor with Honours - 2 roky
  • Masters by Coursework - 2 roky
  • Masters (extended) - 2 roky
  • Masters by Research - 3 roky
  • Doctorate - 4 roky

Výše uvedené jsou pouze vybrané základní informace a nelze je považovat za imigrační poradenství. Pro individuální posouzení Vašeho případu kontaktujte registrovaného migračního agenta. 

 

Tip odborníka

Tara Kennedy PWP Migration ServicesSkilled Graduate víza - 485 nejsou jen pracovní víza na 1,5 roku, ale slouží pro získání potřebné praxe k žádosti o trvalý pobyt. Tara Kennedy, PWP Migration Services

Měl bych využít služby imigračného agenta?

Doporučujeme využít služby imigračného agenta v případě žádosti o "Skilled Migration". G8M8 Great Mate externě zaměstnává imigrační agenty a právníky. Zájemci o imigraci a jiné migrační poradenství získají první konzultaci ZDARMA po registraci v G8M8 Great Mate.

 

Platné k 1.7.2018

Kam dál?