Dokumenty potřebné k žádosti o víza

Žadatelé o víza do Austrálie jsou rozděleni do dvou skupin

Seznam dokumentů, které musíš doložit k žádosti o studentská víza do Austrálie závisí od toho, zda je tvoje žádost "streamlined" neboli zrychlená nebo "regular" tedy běžná. Tvoje zařazení je danné tvým státním občanstvím a školou/college/universitou, kterou se chystáš v Austrálii studovat. 

 

Žadatelé v "streamline" žádosti musí při žádosti o studentská víza předložit

  • Zaplacený ambasádní poplatek za žádost o studentská víza AU$560.
  • Zaplacené studium v Austrálii - Confirmation of Enrolment (CoE).
  • Zaplacené povinné zdravotní pojištění OSHC AU$42.50/měsíc, musí být zaplacené na celou délku víz.
  • Platný cestovní pas na celou délku víz plus půl roku po jejich ukončení.
  • Nejvyšší dosažené vzdělání (maturita, diplom).
  • Potvrzení od zaměstnavatele / o studiu / živnostenský list.
  • Motiviační dopis pro australskou ambasadu v angličtině (jak tvoje vybrané studium v Austrálii prospěje tvojí budoucí kariéře, jaké máš důvody pro návrat do rodné země, atd).
  • Vyplnění online ambasádního formuláře.

Žadatelé v "regular" žádosti musí při žádosti o studentská víza předložit

  • Zaplacený ambasádní poplatek za žádost o studentská víza AU$560.
  • Zaplacené studium v Austrálii - Confirmation of Enrolment (CoE).
  • Zaplacené povinné zdravotní pojišténí OSHC AU$42.50/měsíc, musí být zaplacené na celou délku víz.
  • Platný cestovný pas na celou délku víz plus půl roku po jejich ukončení.
  • Nejvyšší dosažené vzdělání (maturita, diplom).
  • Potvrzení od zaměstnavatele / o studiu / živnostenský list.
  • Motiviační dopis pro australskou ambasadu v angličtině (jak tvoje vybrané studium v Austrálii prospěje tvojí budoucí kariéře, jaké máš důvody pro návrat do rodné země, atd).
  • Vyplnění online ambasádního formuláře.
  • Prokázání finančního krytí v závislosti od délky pobytu, AU$1 652/měsíc, maximálně AU$19 830 na 1-letá a delší víza + zpáteční letenka AU$2 000

Certifikát o úrovní angličtiny ne starší než 2 roky. Certifikát se nemusí předkládat, jestliže:

  1. jsi studoval minimálně 5 let v Austrálii, Kanadě, Jižní Africe, Irsku nebo na Novém Zálandě
  2. jsi za poslední dva roky ukončil studium v Austrálii kvalifikací Certification IV a nebo vyšší (Diploma, Advanced Diploma) jako držitel studentských víz

 

Seznam akceptovaných anglických certifikátů australským imigračním úřadem
Test Angličtiny  Minimální úroveň Minimální úroveň při kombinaci se studiem angličtiny (min 10 týdnů) Minimální úroveň při kombinaci se studiem angličtiny (min 20 týdnů)
IELTS 5.5 5 4.5
TOEFL Paper based 527 500 450
TOEFL internet 46 35 32
CAE (Cambridge) 162 154 147
Pearson Test of English Academic 42 36 30
Occupational English Test Pass N/A N/A

 

Zdroj: www.border.gov.au 

Platné k 1.1.2017

 

Mohlo by tě zajímat

Kam dál?