Temporary Graduate víza - 485

Temporary Graduate víza - 485 jsou dočasná víza pro zahraniční studenty, kteří skončili studium v Austrálii, ale nesplňují požadavek na trvalé vízum. Toto vízum poskytuje šanci získat pracovní zkušenosti, absolvovat profesionální praxi, nebo si vylepšit dovednosti v anglickém jazyce a může pomoci k získání trvalého víza. O toto vízum se dá žádat v jedné ze dvou následujících kategorií.

Graduate Work Stream - tyto víza jsou určené pro studenty, kteří ukončili dvouroční studium v Austrálii a jejich studium je relevantní k povolání na MLTSSL liste. Víza se udělují na 18 měsíců.

Post-Study Work Stream - je pro mezinárodní studenty, kteří požádali a dostali první studentská víza po 5. listopadu 2011 a v Austrálii ukončí bakalářské, magisterské nebo doktorandské studium. Víza se udělují na 2 - 4 roky.

10 podmínek pro získání 485 víz v Austrálii

  • Potencionální žadatel musí:
  • mít požadovanou úroveň angličtiny
  • ukončit studium v posledních 6 měsících
  • mít věk do 50 roků ke dni podání žádosti
  • žádat o toto vízum se může jen v Austrálii
  • mít víza umožňující žádat o tento typ víz (eligible víza*)
  • splnit australské studijní požadavky (ASR)
  • splnit "stream specific" požadavky (graduate work anebo post-study)
  • splnit bezúhonnost a zdravotní kritéria
  • mít adekvátní zdravotní pojištění
  • nesměl být nikdy hlavním držitelem víz 476 nebo 485
  • může zahrnout rodinné příslušníky

 

* Eligible víza musí byt držitelem studentských víz, jiných než "Foreign Affairs student" nebo "Defence student", nebo rodinný příslušník na studentských vízách. Za určitých okolností může žadatel mít "Substantive" vízum, nebo "Bridging" vízum.

Australské studentské požadavky (ASR) jsou splněné pokud uchazeč úspěšně absolvoval aspoň 1 nebo víc kurzů studia na úrovni specifikovaného univerzitního studia, diplomu nebo výučního oboru v Austrálii. Kurzy studia musí být:

  • registrované CRICOS,
  • studované alespoň 16 měsíců,
  • v celkové délce studia alespoň 2 akademické roky,
  • studované v anglickém jazyce,
  • studovány při držení víz, na kterých je možné studovat.

  • ASR musí být splněny v posledních 6 měsících před podáním žádosti o 485 víza. 

  • Požadovaná úroveň anglického jazyka:

 

Specifické požadavky na Post-Study Work Stream

Hlavní žadatel musel žádat o své první studentské víza po 5. listopadu 2011.
ASR je splněn jako studium na úrovni Australian Qualification Framework 7 a výše vedoucí k získání:

 

  • Bachelor Degree,
  • Bachelor (honours) Degree,
  • Masters by Coursework Degree,
  • Masters by Research Degree,
  • Masters (Extended) Degree a/alebo,
  • Doctoral Degree.

 

Specifické požadavky na Graduate Work Stream

Žadatel si musí najít nominovat zaměstnání v MLTSSL liste. Získaná kvalifikace splňující ASR úzce souvisí s nominovaným povoláním. Žadatel musí získat pozitivní skills assesment pro nominované povolání. 

 

Poplatek za žádost o víza a délka uděleného víza

Stream

Application Fee

Visa Period

Post-study

$1,535

2-4 years*

Graduate Work

$1,535

18 months


* Platnost Post-Study Work Stream:

  • Bachelor - 2 roky
  • Bachelor with Honours - 2 roky
  • Masters by Coursework - 2 roky
  • Masters (extended) - 2 roky
  • Masters by Research - 3 roky
  • Doctorate - 4 roky

Výše uvedené jsou pouze vybrané základní informace a nelze je považovat za imigrační poradenství. Pro individuální posouzení Vašeho případu kontaktujte registrovaného migračního agenta. 

 

Tip odborníka

Tara Kennedy PWP Migration ServicesSkilled Graduate víza - 485 nejsou jen pracovní víza na 1,5 roku, ale slouží pro získání potřebné praxe k žádosti o trvalý pobyt. Tara Kennedy, PWP Migration Services

Měl bych využít služby imigračního agenta?

Doporučujeme využít služby imigračního agenta v případě žádosti o "Skilled Migration". G8M8 Great Mate externě zaměstnává imigrační agenty a právníky. Zájemci o imigraci a jiné migrační poradenství získají první konzultaci ZDARMA po registraci v G8M8 Great Mate.

 

Zdroj: http://www.homeaffairs.gov.au/

Tento článek je přeložený z angličtiny a G8M8 nebere zodpovědnost za nepřesnosti v překladu.
Platné k 04.04.2019

 

Kam dál?