Work and Holiday Visa - 462

Work and Holiday Visa 462 jsou určené pro mladé lidi ve věku 18-30 let, kteří mají zájem pracovat a cestovat po Austrálii. Víza se udělují na 12 měsíců a jsou určené na podporu kulturní výměny mezi Austrálií a spolupracujícími zeměmi. O 462 mohou žádat obyvatelé těchto zemí: Argentina, Bangladéš, Čile, Indonésie, Malajsie, Polsko, Portugalsko, Španělsko, Thajsko, Turecko, Slovensko, USA a Uruguay. Od 1.3.2018 mají tuto možnost i občané České Republiky. Od 01.07.2019 bude možné zažádat o třetí Work and Holiday Visa, pokud ukončíte 6 měsíců farmářské práce v druhém roce Work and Holiday víz.

 

Jaké podmínky musím splnit pro W&H víza? 

Pro žádost o W&H víza musíš mít:

být občanem České republiky

v čase podání žádosti až do jejího výsledku být mimo území Austrálie (po dobu tohoto období můžeš být v Austrálii, ale dostaneš notifikace, že pokud chceš víza, musíš vycestovat)

splňovat zdravotní požadavky a bezúhonnost

minimálně 18 a maximálně 30 let

dostatek finančních prostředků (AUD 5,000) 

dostatek finančních prostředků na zaplacení letenky do domovské země

splněnou podmínku minimálního dosaženého vzdělání - úspěšně dokončil alespoň dva roky terciárního vzdělávání (Bc., Master, Doctoral degree, Graduate diploma, Graduate certificate, Associate degree, Advanced Diploma, Diploma)

mít dostatečnou angličtinu (dokládá se certifikátem)

má doporučující dopis vydaný institucí, která poskytla vzdělání 

jiné (platný cestovní pas, zaplacený poplatek, rodný list…)


 

Co mi umožňují W&H víza do Austrálie? 

Jako držitel 462 W&H víz budeš moci:

  • cestovat a pracovat v Austrálii po dobu 12 měsíců
  • pracovat u jednoho zaměstnavatele pod dobu maximálně 6 měsíců
  • studovat po dobu maximálně 4 měsíců (16 týdnů)
 

Co by jsi měl vědět předtím, než požádám o W&H víza do Austrálie?

  • na W&H víza je limit 500 vydaných víz pro Česko na rok 
      • O W&H víza se žádá online od 16.11.2018. Ambasádní poplatek pro získání víz je $ 485 AUD.
        Platí se přímo platební kartou ze které si imigrační strhne poplatek sám.
      • Držitelé W&H víz mají vyšší daňové zatížení. Platí 15% daň do výdělku $ 37 000, 32,5% daň od výdělku $ 37 001 do $ 90 000, 37% daň při výdělku od $ 90 000 do $ 180 000 a při výdělku od $ 180 000 je daňové zatížení 45% (držitelé studentských víz delších 6 měsíců neplatí daň z prvních $ 18 200 které vydělají).
  •  

Jaké jsou moje možnosti v Austrálii po skončení W&H víz?

Držitelé 462 W&H víz si mohou víza prodloužit pouze jednou. Podmínkou pro prodloužení víz je odpracování minimálně 3 měsíců na farmě, v zemědělství, turismu nebo pohostinství na severu Austrálie před podáním druhé žádosti. Maximální délka víz 462 W&H je 24 měsíců. Po vypršení 24 měsíců není možné žádat o další 462 W&H víza. O jiná víza v Austrálii lze žádat pouze v  případě, že na současných vízech není uvedeno "No Further Stay" (studentská, turistická...).
 

Jak se ujistím, že nepromeškám žádné novinky o W&H vízach do Austrálie?

G8M8 Great Mate agentura bude podrobně sledovat implementaci a zavedení W&H víz do platnosti. Vyplň krátký formulář a buď vždy informovaný o důležitých novinkách a aktuálním pokroku.

 

Co když nesplňuji podmínky pro udělení 462 W&H víz? Jaké jsou moje možnosti?

Zájemci o Austrálii mají možnost žádat o jiné typy víz: studentské nebo turistickéKontaktuj nás pro víc informací.  
 

Podmínky splňuji, co dále?

Napiš email na wh@g8m8.com pro další krok k zařízení “work and holiday” pobytu v Austrálii.

 

Zpracované podle:  http://www.homeaffairs.gov.au/ a www.mzv.cz 
 
 
 

Kam dál?